Ντάκα Μπαγκλαντές
18-24 Φεβρουαρίου 2019

Ο Σεβ. Sanghanayaka Suddhananda Mahathero από το Μπαγκλαντές προσκάλεσε την Βασούλα στην απονομή του Χρυσού Βραβείου Ειρήνης Atisha Dipankar και στην Χρυσή Τελετή Απονομής Ειρήνης Visuddhananda, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Μπαγκλαντές.

Ακόμα μια φορά ο Σεβ. Sanghanayaka Suddhananda Mahathero από το Μπαγκλαντές προσκάλεσε την Βασούλα, την Θεοδώρα και την Heidi, ως εκπροσώπους των Συλλόγων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής, για να απονείμει στους Συλλόγους της ΑΕΘΖ το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης για την προώθηση της ειρήνης, της αρμονίας και της συμφιλίωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι αυτονόητο επίσης, ότι οι αρχές του Μπαγκλαντές εκτίμησαν ιδιαίτερα την βοήθεια που έλαβαν από το έργο των Beth Myriam για τη συνεχή συντήρηση του ορφανοτροφείου τους.

Στις 18 Φεβρουαρίου η Βασούλα και η Θεοδώρα αναχώρησαν για το Μπαγκλαντές και έφτασαν εκεί νωρίς στις 1:30 τα ξημερώματα της19ης Φεβρουαρίου. Κατά την άφιξή τους, αντιμετώπισαν μια απροσδόκητη έκπληξη. Ένα αεροπλάνο είχε μόλις προσγειωθεί πριν από το δικό τους, μεταφέροντας περίπου εκατό ταξιδιώτες από την Κίνα οι οποίοι χρειάζονταν βίζα εισόδου και είχαν σχηματίσει τεράστιες ουρές. Έπρεπε να περιμένουν υπομονετικά επί τρεισήμισι ώρες για να λάβουν τελικά τη βίζα εισόδου. Η Βασούλα ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να περιμένει τόσο πολύ για να πάρει βίζα. Το αποκορύφωμα αυτής της δοκιμασίας ήταν ότι το λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο ξενοδοχείο τους είχε εξαφανιστεί. Ως έσχατη λύση, πήραν ταξί, αλλά ο οδηγός δεν γνώριζε τη τοποθεσία του ξενοδοχείου τους και έκανε κύκλους για περισσότερο από μια ώρα. Τελικά, έφτασαν στο ξενοδοχείο μισή ώρα πριν από την ώρα του πρωινού. Η ρεσεψιονίστ είχε την καλοσύνη να τους επιτρέψει να πάρουν το πρωινό τους, ακόμη και πριν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ανοίξουν το εστιατόριό.

Αργότερα το απόγευμα συναντήθηκαν με τη Heidi που είχε φτάσει την προηγούμενη ημέρα και ο κ. Sujit Barua τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε σχετικά με το πρόγραμμα της διαμονής τους στο Μπαγκλαντές.

Το επόμενο πρωί ο Ιμάμης Mohammed Mazharul Islam ήρθε επίσης στο ξενοδοχείο για να τους καλωσορίσει θερμά. Προσφέρθηκε να είναι ο οδηγός τους και να είναι στη διάθεσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Ήταν συγκινητικό να βλέπεις την αφοσίωσή του και πώς, παρά την ανάγκη να είναι παρών στο τζαμί για τις ώρες προσευχής (παρατήρησαν πώς έτρεχε στο τζαμί για προσευχή και μετά επέστρεφε γρήγορα για να είναι μαζί τους), τους προσκαλούσε συνεχώς για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Καθώς κοιτούσαν γύρω τους, παρατήρησαν ότι η οικοδομική εικόνα της Ντάκα έχει αλλάξει πολύ. Στη θέση που υπήρχαν όμορφες, τροπικές βίλες με κήπους, υπάρχουν τώρα τεράστια, ψηλά κτίρια, μερικά από τα οποία είναι πολυτελή ξενοδοχεία ή γραφεία. Ο Ιμάμης Μοχάμεντ ενημέρωσε την Βασούλα ότι το σπίτι στο οποίο έμενε, το μέρος όπου ξεκίνησε η αποκάλυψη της Αληθινής εν Θεώ Ζωής τη δεκαετία του 1980, κατεδαφίστηκε και το οικόπεδο είναι τώρα κρατική ιδιοκτησία βάση σύμβασης.

Αργότερα το απόγευμα συναντήθηκαν με τον κ. Hadler, έναν φίλο της ΑΕΘΖ που τους βοηθάει με την διαχείριση του μισθού των δασκάλων στο σχολείο του Kulun. Η Βασούλα και η Χάιντι ήθελαν να τον συναντήσουν για να ξεκαθαρίσουν ένα ζήτημα, καθώς οι δάσκαλοι δεν είχαν λάβει το μισθό τους εδώ και έξι μήνες! Ο κ. Hadler εξήγησε ότι η τράπεζα δεν του έδωσε άδεια να αποσύρει τα χρήματα που είχε λάβει από τον λογαριασμό BM στην Ελβετία. Δεδομένου ότι οι δάσκαλοι δεν είχαν πληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2019, η Βασούλα αποφάσισε να δώσει τα χρήματα που είχε για τα διάφορα έξοδα του ταξιδιού της στους απλήρωτους δασκάλους. Το ποσό αυτό κάλυψε ακριβώς τους μισθούς δύο μηνών. Η Heidi απέσυρε επίσης, ένα ποσό από τον προσωπικό της λογαριασμό για να πληρώσει τους δύο επιπλέον μήνες μισθού των δασκάλων. Επιπλέον, η Βασούλα αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς τους καθώς και του Sujit. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της σύνταξης της παρούσας έκθεσης, ο κ. Hadler κατάφερε ευτυχώς να κάνει ανάληψη ενός μέρους των οφειλόμενων χρημάτων και να πληρώσει τους εκπαιδευτικούς, αλλά όχι ακόμη όλο το ποσό στο ακέραιο.

Την επόμενη μέρα, στις21 Φεβρουαρίου, είχαν προγραμματίσει να μεταβούν στο χωριό Kulun, για να επισκεφθούν το σχολείο της Αληθινής εν Θεώ Ζωής, να πληρώσουν τους δασκάλους και να χαιρετήσουν τους χωρικούς. Ο ιμάμης Μοχάμεντ προσφέρθηκε ευγενικά να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του την Βασούλα, την Θεοδώρα, την Χάιντι και τον Σουτζίτ στο χωριό. Για καλή τους τύχη, εκείνη η ημέρα ήταν εθνική εορτή. Έτσι, η κυκλοφορία δεν ήταν τόσο χαοτική. Οδήγησαν μέσα από δύσβατους, σκονισμένους δρόμους για να φτάσουν στους κατοίκους του χωριού που τους περίμεναν με ενθουσιασμό.

Όταν έφτασαν στο χωριό, είδαν αρχικά μερικά από τα παιδιά να τρέχουν προς το μέρος τους. Στη συνέχεια, μια μπάντα μουσικών με τύμπανα μαζί με τον Xavier Pereire, και γυναίκες ντυμένες με τα καλύτερα ρούχα τους βγήκαν μπροστά για να τους συναντήσουν και να τους υποδεχτούν εγκάρδια με κίτρινα ανθισμένα στεφάνια που κρέμασαν στο λαιμό τους. Η Βασούλα και οι σύντροφοί της με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιών οδηγήθηκαν στο κέντρο του χωριού, όπου είχε στηθεί και ο χώρος συνάντησης. Στη διαδρομή, ο Ξαβιέ έδειξε στην Βασούλα την ανακαινισμένη Καθολικής Εκκλησία, που ήταν κτισμένη δίπλα στο σχολείο. Όταν έφτασαν στην υπαίθρια αυλή της εκκλησίας, παρατήρησαν ότι ήταν διακοσμημένη και ότι μια τέντα, που ήταν τοποθετημένη από πάνω τους, έδειχνε σε ποιο σημείο θα καθόντουσαν. Παιδιά και γυναίκες προσέφεραν στην Βασούλα, την Χάιντι και την Θεοδώρα ανθοδέσμες ως χειρονομία υποδοχής και εκτίμησης. Ήταν πράγματι αξιοσημείωτο πόσο θερμά αφοσιωμένοι ήταν οι εκπαιδευτικοί στο έργο τους, παρόλο που δεν είχαν λάβει το μισθό τους. Ήταν γι’ αυτούς, κατά κάποιο τρόπο, μια μικρή ανακούφιση που έλαβαν μέρος από τις αποδοχές τους εκείνη την ημέρα.

Άγαλμα της Παναγίας - Πινακίδα Beth Myriam, Χωριό Kulun

Άγαλμα της Παναγίας μας – Beth Myriam Χωριό Kulun

Kulun1

Η άφιξή μας στο χωριό Kulun.

Ο Ξαβιέ άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας μερικά ευγενικά λόγια στη Βασούλα. Να τι είπε:

Ω Ιδιαίτερη Κυρία: Με την ευκαιρία της άφιξής σας στο Kulun, εμείς, οι κάτοικοι του χωριού, είμαστε πολύ χαρούμενοι και σας λέμε ”καλώς ήρθατε”. Σήμερα όλη η δημιουργία του Θεού δοξάζεται μαζί μας για την λαμπρή σας παρουσία. Ενώ είστε μία πνευματική κυρία, ήρθατε σε ένα φτωχό χωριό. Λάβετε λοιπόν την αγάπη μας και το θερμό μας καλωσόρισμα.

Κήρυκα του Θεού: Ο Ιησούς είπε: ”Πηγαίνετε σε όλη την οικουμένη και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την ανθρωπότητα”. Είστε ένας αληθινός κήρυκας, επειδή ήρθατε από μακρινή απόσταση στο Μπαγκλαντές για να κηρύξετε και να βοηθήσετε τους φτωχούς ανθρώπους. Υποστηρίζουμε την υπηρεσία σας και σας ευχόμαστε το καλύτερο για την αποστολή σας.

Ω, σπουδαία Κυρία: Σήμερα, δεν είστε μέλος μιας μικρής οικογένειας. Έχετε γίνει μέλος όλων των οικογενειών εξαιτίας της υπηρεσίας που προσφέρετε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πολλοί άνθρωποι θα αποκτήσουν μια νέα ζωή μέσα από τις δραστηριότητές σας. Σας είμαστε ευγνώμονες.

Φιλάνθρωπη Κυρία:Διαθέτετε τη μεγαλύτερη συμπόνια για τους φτωχούς ανθρώπους. Ο Ιησούς ήρθε για να υπηρετήσει και όχι να υπηρετηθεί. Το ίδιο κάνετε κι εσείς. Έτσι, χαιρόμαστε πολύ να βλέπουμε ένα τέτοιο πρότυπο. Θα μας βοηθήσει να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους. Είσαστε ο καλύτερος φίλος του φτωχού. Ο Θεός να σας ευλογεί.

Αγία Κυρία: Είσαστε μια αγία γυναίκα επειδή ο Ιησούς στέλνει μηνύματα μέσα από εσάς, ώστε κι εμείς να έχουμε μια αγία ζωή. Η δική σας ζωή είναι πλέον μια ζωή αφιέρωσης. Πολλοί άνθρωποι θα γίνουν άγιοι βλέποντας την αγιότητά σας˙ σας πιστεύουμε και σας σεβόμαστε.

Κυρία της Βοήθειαςκαι φίλη των φτωχών: Είστε πολύ γενναιόδωρη. Σε πολλούς ανθρώπους προσφέρεται καλό και νόστιμο φαγητό μέσα από την καλοσύνη σας. Είστε ο βασικός μαθητής του Χριστού που εκπληρώνει το έργο του αγαπημένου σας Ιησού. Είστε ένας μάρτυρας του Θεού. Μέσα από την σκληρή σας εργασία και την αγάπη σας, πηγαίνετε από τη μια χώρα στην άλλη για να προσφέρετε την αγάπη σας για την εκπαίδευση, φαγητό και άλλα φιλανθρωπικά έργα στους πιο εγκαταλειμμένους και φτωχούς ανθρώπους. Πραγματικά είστε σπουδαίος άνθρωπος. Για το μεγάλο σας έργο, ο Παντοδύναμος Θεός να σας ευλογεί και να σας χαρίζει καλή υγεία.

Αγαπητή Κυρία: Μάθαμε πολλά πράγματα από το έργο του Beth Myriam, κυρίως με ποιο τρόπο να βοηθάμε τους φτωχούς ανθρώπους με την εκπαίδευσή τους και με φιλανθρωπικά έργα. Αν θέλετε, μπορείτε να ανανεώσετε και πάλι αυτό το φιλανθρωπικό έργο στη χώρα μας. Από την αγάπη σας, οι δάσκαλοι μας λαμβάνουν καλούς μισθούς και επιβραβεύσεις. Ως εκ τούτου, όλοι τους είναι πολύ χαρούμενοι. Σας στέλνουν ένα ευχαριστώ από καρδιάς. Τέλος, ζητάμε από τον Θεό να σας ευλογεί ώστε να κηρύξετε τα καλά νέα στους ανθρώπους ακόμη περισσότερο. Εύχομαι εσείς και η συντροφιά σας να έχετε ένα καλό και χαρούμενο ταξίδι.

Με εκτίμηση, Xavier Pereira (εκ μέρους των κατοίκων του Kulun)

Η Βασούλα με τη Heidi, τον ιμάμη Mohammed και τον Sujit στο Kulun

Η Βασούλα με τη Heidi, τον ιμάμη Mohammed και τον Sujit στο Kulun

Ύστερα η Βασούλα έλαβε τον λόγο, και τόνισε ότι είναι χαρούμενη που ήταν και πάλι εκεί μαζί τους, αλλά δεν θα έπρεπε να ξεχνάνεν ένα σημαντικό πράγμα: όλες η τιμή και οι ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στην Ευλογημένη μας Μητέρα, την Παναγία, και όχι σε εκείνη, καθώς το έργο αυτό είναι έργο της Παναγίας μας. Η Βασούλα είπε επίσης πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να προσευχόμαστε και να ευχαριστούμε την Ευλογημένη μας Μητέρα που τους έφερε αυτή τη βοήθεια. Όταν προσευχόμαστε σε Εκείνη, μας ακούει. Μας προστατεύει. Είμαστε μόνο τα όργανα. Όταν λέμε ”ναι” στην Παναγία μας, Εκείνη μας βοηθάει. Η Βασούλα είπε: ”Ας δώσουμε ένα μεγάλο χειροκρότημα στην Παναγία μας, καθώς Εκείνη είναι που μας βοηθάει”. Η Βασούλα αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της έγκαιρης πληρωμής των δασκάλων και ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι εκείνη την ημέρα θα τους δινόταν ένα χρηματικό ποσό. Στο εξής, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2019, θα λάβουν όλοι μία αναδρομική αύξηση στο μισθό τους.

Στη συνέχεια παρουσίασε τη Heidi Kyhl ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για όλα τα Beth Myriams στον κόσμο. Η Heidi τους ευχαρίστησε για την υποδοχή τους. Ανέφερε ότι ήταν πολύ χαρούμενη που βρισκόταν εκεί, καθώς ήταν η πρώτη της φορά στο Kulun. Πρόσθεσε ότι είναι δώρο από τον Ουρανό γι’ αυτήν να βλέπει το σχολείο και να συναντά προσωπικά τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλογραφεί. Πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι θα λάβουν τώρα τον μισθό δύο μηνών- και στη συνέχεια τους κάλεσε να τον παραλάβουν. Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση ώστε οι δάσκαλοι να λαμβάνουν τον μισθό τους στην ώρα του. Μετά την παρουσίαση αυτή, ο Xavier έκανε εν συντομία μια ενημέρωση για τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο σχολείο τα τελευταία χρόνια. Σήμερα φιλοξενεί περίπου εβδομήντα πέντε μαθητές. Υπάρχει πλέον ηλεκτρισμός, και τα παιδιά λαμβάνουν φαγητό, μολύβια και τετράδια.

IMG_20190221_131057

Δύο μικρά κορίτσια στο σχολείο του Kulun με παραδοσιακές φορεσιές τους.

Στη συνέχεια μουσικοί με διάθεση εορταστική έπαιξαν μερικά υπέροχα τραγούδια και τα μικρά παιδιά, ντυμένα με τα όμορφα και πολύχρωμα παραδοσιακά τους ρούχα, χόρεψαν. Σε αυτό το σημείο, ο Sujit ζήτησε από την Θεοδώρα και την Heidi να προσφέρουν στα παιδιά μερικά γλυκά. Καθώς η μουσική παράσταση έφτανε στο τέλος της, οι προσκεκλημένοι, μαζί με την Βασούλα, οδηγήθηκαν σε μια βεράντα για να απολαύσουν ένα όμορφο γεύμα.

Μετά από αυτήν την αξέχαστη εμπειρία στο Σχολείο του Kulun, αναχώρησαν για μια επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Dhamarajika. Ο Σεβ. Σουντχανάντα είχε μόλις επιστρέψει από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, αλλά παρά την μεγάλη του κούρασή, ήθελε οπωσδήποτε να συναντήσει την Βασούλα προσωπικά. Γνώριζε πως μπορεί να μην είχε ξανά την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί της ιδιαιτέρως στην τελετή βράβευσης την επόμενη ημέρα, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Επίσης, η κατάσταση της υγείας του, του δημιουργεί πολλά προβλήματα˙ έτσι, με τον φόβο ότι δεν θα ξαναδεί την Βασούλα, επέμεινε να την συναντήσει, πιθανώς για τελευταία φορά.

Όταν έφτασαν στην αυλή του μοναστηριού, είδαν τον σεβ. ξαπλωμένο σε έναν καναπέ στη βεράντα του μοναστηριού. Μόλις τους είδε να έρχονται από μακριά, προσπάθησε να σηκωθεί, και με δάκρυα στα μάτια καλωσόρισε την Βασούλα. Και οι δύο έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου με αγάπη. Της πρόσφερε ένα μπουκέτο λουλούδια, εκφράζοντας έτσι τη χαρά του.

Ο Σεβ. με τη βοήθεια δύο μοναχών σηκώνεται για να υποδεχτεί την Βασούλα

Ο Σεβασμιώτατος με τη βοήθεια δύο μοναχών σηκώνεται για να υποδεχτεί τη Βασούλα

Στη συνέχεια ο Σεβ. πρόσφερε καφέ και πέρασε λίγο χρόνο μαζί τους. Στην ομάδα προστέθηκαν οι σύντροφοι και οι φίλοι του Σεβ.: ο Δρ. Pranab Kumar Baruya, ο κ. Ranjit Kumar Barua, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Bangladesh Buddha Kristi Sangha, και ο κ. Prakrita Ranjan Barua. Ο Σεβ. είχε προηγουμένως ενημερώσει τη Βασούλα για τους άλλους προσκεκλημένους που θα παρευρίσκονταν στη συνέχεια στην εκδήλωση για το χρυσό βραβείο ειρήνης Atisha Dipankar και Visuddhananda.

Ο σεβ. Suddhananda με την Βασούλα και φίλους στο βουδιστικό μοναστήρι

Ο σεβ. Suddhananda με την Βασούλα και φίλους στο βουδιστικό μοναστήρι

Μαζί με αυτούς τους επίτιμους προσκεκλημένους, είχε επιπλέον προσκαλέσει και άλλους διακεκριμένους προσκεκλημένους από την Ιταλία, το Νεπάλ, την Ινδία, την Κίνα, την Ολλανδία, την Χιλή, την Ισπανία και άλλες χώρες να παρευρεθούν στην απονομή για το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης. Εκείνο το απόγευμα, η Βασούλα, η Χάιντι και η Θεοδώρα συνάντησαν μερικούς από τους προσκεκλημένους ομιλητές του, όπως τον Σεβ. Λάμα Λόμπζανγκ από την Ινδία. Οι σύντροφοι του σεβ.είπαν στη Βασούλα: ”Ο σεβ. μιλάει πάντα με τα καλύτερα λόγια για εσένα όταν πηγαίνει στο εξωτερικό, σε όποιον συναντά, και εμείς εδώ στο μοναστήρι ακούμε το όνομά σου κάθε μέρα από τον Γέροντα”. Ο Θεός ας ευλογεί την ειλικρινή καρδιά του. Η Βασούλα, η Θεοδώρα και η Χάιντι συγκινήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο ο Σεβ. έδειξε την αγάπη του και τον ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία του.

Την επόμενη μέρα ο Sujit τους ενημέρωσε ότι ένας Ιησουίτης ιερέας από την Ινδία είχε ακούσει για την επίσκεψη της Βασούλας στο Μπαγκλαντές και ήθελε να συναντηθεί μαζί της. Προγραμμάτισαν λοιπόν μια συνάντηση στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο π. Srijon SJ-Jesuit, αδελφός James Gomes, και ο κ. Mintu Jachim Gomes ήρθαν στο ξενοδοχείο μας ακριβώς στις 7:00 μ.μ. Ο αδελφός Τζέιμς ενημέρωσε την Βασούλα ότι πριν από μερικά χρόνια είχε αγοράσει όλα τα βιβλία της ΑΕΘΖ που είχαν τυπωθεί στα Μπενγκάλι και τα έχει δώσει όλα. Οι εκδότες των βιβλίων ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να τυπώσουν ξανά τα βιβλία. Ο π. Srijon έδειχνε πολύ χαρούμενος που γνώρισε τη Βασούλα και ήταν πρόθυμος να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για τη ζωή της και την εμπειρία της με τον Ιησού. Η Βασούλα, η Θεοδώρα και η Χάιντι υποσχέθηκαν στον π. Srijon ότι θα του στείλουν τα Μηνύματα της ΑΕΘΖ στα αγγλικά, καθώς θέλει να διαβάσει όλα τα μηνύματα που έχουν εκδοθεί. Τα μηνύματα δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί στα Μπενγκάλι και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας εθελοντής για να κάνει αυτή τη δουλειά.

Στις 23 Φεβρουαρίου, μετά το πρωινό, ο ιμάμης Μοχάμεντ και ο Σουτζίτ ήρθαν και τους πήραν από το ξενοδοχείο για να πάνε στο βουδιστικό μοναστήρι Νταρμαρατζίκα και να παρακολουθήσουν τη Sanghadana (προσφορές στη Sangha). Sangha είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει ”συνάθροιση” ή ”κοινότητα”. Πριν ξεκινήσουν οι προσφορές στους Βουδιστές επίσημους, οι χορηγοί (από την Ιταλία, την Ινδία, την Ισπανία και άλλες χώρες) που ήταν παρόντες έκαναν πνευματική περισυλλογή πάνω στις εννέα αρετές του Sangha. Ζητήθηκε επίσης από την Βασούλα, την Χάιντι και την Θεοδώρα να συναντήσουν τον κ. Anupar Barua, διευθυντή του Γυμνασίου, Σχολείου του μοναστηριού. Μετά τη συνάντηση αυτή, περίπου στις 2:15 μ.μ., τους συνόδευσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για την Τελετή Απονομής.

Ο κ. Anupar Barua, Διευθυντής του Γυμνασίου της Μονής με άλλους καθηγητές και τις συζύγους τους

Ο κ. Anupar Barua, Διευθυντής του Γυμνασίου της Μονής με άλλους καθηγητές και τις συζύγους τους.

Η Βασούλα έχει ήδη βραβευτεί τέσσερις φορές ως ”Θεϊκός Αγγελιοφόρος για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση” από τον Σεβασμιώτατο, και αυτή τη φορά το πέμπτο μετάλλιο απονεμήθηκε στους Συλλόγους της ΑΕΘΖ. Ας είναι δοξασμένος ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!

Τα μηνύματα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής μας λένε: ”Δεν είναι τίποτα για Εμένα να σε γεμίσω με τον Πλούτο Μου. Δεν άκουσες πως ο Θεός ποτέ δεν παύει να προσφέρει τον εαυτό Του σε όλους σας;

Όπως προσφέρω ακατάπαυστα τον εαυτό Μου σε όλους, το ίδιο θα γίνει και μαζί σου, όταν θα σε προετοιμάσω να συναντήσεις τον Νυμφίο σου. Θα παραδοθείς στον φιλάνθρωπο Θεό και θα γίνεις ένα πνεύμα με το Θείο. Σαν αληθινός γιος και κόρη του Θεού, θα γίνεις, στην υψηλότερη αυτή κατάσταση χάρης η τέλεια εικόνα του Τριαδικού Θεού, και ό, τι αναλαμβάνεις θα γίνεται χωρίς ατέλειες, αφού θα είναι θεϊκό και σύμφωνο με το Νου Μας και το Θέλημά Μας.

Ακόμη, και οι κινήσεις σου, Βασούλα Μου, θα μοιάζουν με τις δικές Μας. Κάθε χειρονομία, κάθε βήμα που θα κάνεις στη ζωή σου θα γίνεται με την Αγάπη Μας και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τη Χάρη. Σαν κόρη, σαν αληθινή κόρη του Υψίστου, θα εμποτίσουμε το πνεύμα σου με τη Θεότητά Μας”. (ΑΕΘΖ Μηνύματα, 9 Μαρτίου 1999)

Η πρώτη φορά που η Βασούλα προσκλήθηκε στον ίδιο ναό ήταν το 2003, όταν τιμήθηκε να λάβει το Χρυσό Μετάλλιο για τις προσπάθειές της να προωθήσει την ειρήνη στον κόσμο. Το 2009, της προσφέρθηκε, μαζί με άλλους τέσσερις αξιόσέβαστους επικεφαλής διαφόρων θρησκειών, το Χρυσό Μετάλλιο για τις προσπάθειές της στην εξάπλωση της ”Διαθρησκευτικής Αρμονίας και Ειρηνικής συνύπαρξης”. Το 2011, ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε ξανά τη Βασούλα, αυτή τη φορά για να λάβει το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης για τη Διαθρησκευτική Αρμονία και Ειρήνη. Το 2015, έλαβε το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης Buddha Kristi Prachar Sangha για τους ίδιους λόγους.

Φέτος, ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να τιμήσει τους Συλλόγους της ”Αληθινής εν Θεώ Ζωής”, μέσω της Βασούλας, για την φιλανθρωπική τους προσφορά προς τα ορφανά και άπορα παιδιά του μοναστηριού τους, και έτσι αποφάσισε να τους απονείμει το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης Atisha Dipankar. Σε αυτή την αναφορά επισυνάπτεται το άρθρο που ζητήθηκε να γράψει η Βασούλα, σχετικά με το θέμα: ”Τι έργο κάνουν τα μέλη των Συλλόγων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής;” Το άρθρο τυπώθηκε σε ένα ειδικό τεύχος του περιοδικού ”Kristi”, το οποίο εκδόθηκε για την συνδιάσκεψη.

Το άρθρο για τους Συλλόγους της ΑΕΘΖ - Περιοδικό Kristi

Το άρθρο για τους Συλλόγους της ΑΕΘΖ – Περιοδικό Kristi

Οι Σύλλογοι της ΑΕΘΖ

Όταν ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει ότι ο Ιησούς Χριστός είχε καλέσει την Βασούλα Ρυντέν να γίνει το όργανό Του ώστε να λαμβάνει και να καταγράφει τα ΘεΪκά Του Μηνύματα το 1985, ενώ ζούσε στη Ντάκα, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να διαβάσουν αυτά τα θεϊκά μηνύματα. Αργότερα, ο Ιησούς της ζήτησε να δημιουργήσει ομάδες προσευχής σε όλο τον κόσμο με το όνομα που ο Ίδιος έδωσε, το οποίο είναι: Αληθινή εν Θεώ Ζωή. Αυτές οι ομάδες προσευχής προσεύχονται για την ειρήνη και την αρμονία στον κόσμο, για την αλλαγή της καρδιάς και για την ενότητα στην ποικιλομορφία.

Η Βασούλα έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από ογδόντα έξι χώρες, παραδίδοντας αυτά τα θεϊκά μηνύματα, και έτσι, με τη χάρη του Θεού, δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες προσευχής, καθώς και Σύλλογοι, με σκοπό την εκτύπωση των μηνυμάτων σε βιβλία και να υπάρξει νομική βάση για την διανομή τους. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο Ιησούς ζητούσε από τα μέλη των συλλόγων να γίνουν απόστολοι αυτών των έσχατων καιρών: να κηρύττουν τον Λόγο του Θεού στον κόσμο, προτρέποντας όλους σε μετάνοια και προσευχή. Το καθήκον τους ήταν να κάνουν γνωστά αυτά τα θεία μηνύματα στον κόσμο, με όποιο χάρισμα τους είχε δώσει ο Θεός. Λίγο καιρό μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ιησούς ζήτησε από την Βασούλα να αρχίσει να προγραμματίζει πνευματικές συνάξεις, οικουμενικά προσκυνηματικά ταξίδια και διαθρησκευτικές συναντήσεις. Με τη βοήθεια των μελών των συλλόγων της ΑΕΘΖ, οι οποίοι είναι όλοι ευλογημένοι, αφού όλοι διαμορφώθηκαν σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού, προσκυνηματικά ταξίδια είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα, και έτσι δοξάζεται ο Θεός. Σε αυτά τα ταξίδια, οι Σύλλογοι της ΑΕΘΖ προσκαλούν Χριστιανούς κληρικούς, Μουσουλμάνους ιμάμηδες, Ραβίνους, Βουδιστές μοναχούς και Ινδουιστές για να προσευχηθούν όλοι μαζί για την ειρήνη, τη συμφιλίωση και την ενότητα στην ποικιλομορφία.

Ταυτόχρονα, η Βασούλα είχε ένα όραμα της Παρθένου Μαρίας, η οποία της ζήτησε να δημιουργήσει το ”Σπίτι της Μαρίας” (Beth Myriam στα Αραμαϊκά), όπου σιτίζονται άποροι, και πολλοί εφοδιάζονται με είδη πρώτης ανάγκης. Το έργο των Συλλόγων της ΑΕΘΖ είναι μια ευλογία, καθώς φροντίζοντας αυτά τα σπίτια, υπακούοντας στο αίτημα της Παρθένου Μαρίας, αυτά τα σπίτια έλαβαν την ευλογία του Θεού και βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της Παναγίας. Μέσα στα Μηνύματα της ΑΕΘΖ μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ φυλής ή θρησκείας, αλλά να φερόμαστε σε όλους όσους έχουν ανάγκη εμε την ίδια αγάπη. Σήμερα υπάρχουν 27 Beth Myriams στον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων δύο που τα ονομάζουμε ”έργα αγάπης”: το σχολείο της ΑΕΘΖ στο Kulun και εδώ, σε αυτό το μέρος, το Ορφανοτροφείο Dharmarajika. Και τα δύο ”Έργα Αγάπης” λειτουργούν με εθελοντές των Συλλόγων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής. Οι εθελοντές, που είναι ουσιαστικά απόστολοι της Αληθινής εν Θεώ Ζωής, εργάζονται ακούραστα για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο με αγάπη: να φέρουν ειρήνη εκεί που υπάρχει πόλεμος, αγάπη εκεί που υπάρχει μίσος, ελπίδα εκεί που υπάρχει απελπισία, παρηγοριά εκεί που υπάρχει πόνος. Αυτά είναι τα εμβλήματα των μελών των Συλλόγων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής.

Αν και τα μέλη των Συλλόγων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής βρίσκονται σε διαφορετικά έθνη, εργάζονται μαζί σαν μια ομάδα και με αρμονικό τρόπο, με κοινό σκοπό και κοινό νου, και αυτός είναι να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ζήσει σε ειρήνη και αρμονία και να μεταδώσουν την Αγάπη του Θεού σε όλους. Έμαθαν ότι όπου υπάρχει ενότητα, δεν υπάρχει ανταγωνισμός ούτε έπαρση. Καταλαβαίνουν ότι έχουν κληθεί από τον Θεό όλοι μαζί για να είναι σαν τα μέλη ενός σώματος. Και, θα πρόσθετα, οι σύλλογοι αυτοί πολλαπλασιάζουν τους καλούς τους καρπούς: μπορούμε πάντα να διακρίνουμε το δέντρο από τους καρπούς του.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως κανείς στις ομάδες προσευχής ή στους Συλλόγους της ΑΕΘΖ δεν έχει προσωπική ηγεσία ούτε λαμβάνει μισθό, αλλά όλοι εργάζονται σαν μία μονάδα και ως εθελοντές. Αυτά τα μέλη δεν ξεχνούν ποτέ ότι ο Ιησούς Χριστός τους διάλεξε να εργαστούν για Εκείνον ως απόστολοι, εκχέοντας γενναιόδωρα πάνω τους την Γνώση Του και τη Σοφία Του, ώστε να δικαιωθούν από τη Χάρη Του και να εκπληρώσουν το Έργο Του με πνεύμα ευγένειας.

Τα ονόματα των άλλων προσκεκλημένων που έλαβαν επίσης το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης Atisha Dipankar ήταν: Σεβ. Lama Lobzang από την Ινδία, ο καθηγητής Dr. Shiv Kumar Sarin από την Ινδία και ο κος. Zhuang Lifeng από την Κίνα. Οι προσκεκλημένοι στους οποίους απονεμήθηκε το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης Visuddhananda, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες που είναι αφοσιωμένες στην υπηρεσία της ανθρωπότητας ή για τις προσπάθειες τους στην θεμελίωση διαθρησκευτικής αρμονίας, ήταν: Ο κ. Pijush Bandopadhya από το Μπαγκλαντές και ο μηχανικός Pulak Kanti Barua από το Μπαγκλαντές.

Πανό στο Χρυσό Βραβείο Ειρήνης

Τα ονόματα των βραβευθέντων.

Η Βασούλα Ryden, μαζί με τους άλλους βραβευθέντες, ανέβηκαν στη σκηνή. Επίτιμος καλεσμένος της τελετής ήταν ο αξιότιμος Δρ.. Tazul Islam M.P., Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Συνεταιρισμών της κυβέρνησης του Μπαγκλαντές. Ο αξιότιμος εναρκτήριος ομιλητής κ. Saber Hossain Chowdhury, μέλος του Κοινοβουλίου, είχε επίσης προσκληθεί ως ιδιαίτερος προσκεκλημένος. Όταν έφτασε ο υπουργός, το πρόγραμμα ξεκίνησε με τραγούδια και έναν τοπικό χορό του Μπαγκλαντές. Η τελετή άνοιξε με κάποιες εναρκτήριες ομιλίες και αμέσως μετά ακολούθησε η απονομή των χρυσών μεταλλίων.

Η Βασούλα ήταν η πρώτη που κλήθηκε να παραλάβει το Χρυσό Μετάλλιο Ειρήνης Atisha Dipankar. Της το απένειμε ο υπουργός Δρ. Tazul Islam. Πρώτα της έδωσε μια μεγάλη πλακέτα, και στη συνέχεια της έβαλε το Χρυσό Μετάλλιο και μία εσάρπα γύρω από το λαιμό της. Σύμφωνα με την κουλτούρα τους, είναι μεγάλη τιμή για ένα άτομο να λάβει αυτήν την εσάρπα. Όταν όλοι οι αποδέκτες έλαβαν το βραβείο τους, ο Σεβ. Suddhananda εκφώνησε την ομιλία του, στην οποία ευχαρίστησε τους διακεκριμένους προσκεκλημένους και συνεχάρη τους βραβευθέντες. Το όνομα της Βασούλας αναφέρθηκε περισσότερο από μία φορά στην ομιλία του, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της αγάπης και της εκτίμησης που τρέφει γι’ αυτήν.

 

 

 

Λαμβάνοντας την Πλακέτα του Χρυσού Βραβείου Ειρήνης

Λαμβάνοντας την Πλακέτα του Χρυσού Βραβείου Ειρήνης

Η Βασούλα παραλαμβάνει το Βραβείο από τον Υπουργό Δρ. Tazul Islam M.P

Λαμβάνοντας την Πλακέτα του Χρυσού Βραβείου Ειρήνης

Η Βασούλα φορώντας το μετάλλιο

Η Βασούλα παραλαμβάνει το Χρυσό Βραβείο Ειρήνης από τον υπουργό Δρ. Tazul Islam Μ.Π.

Ο υπουργός Δρ. Tazul Islam M.P. βάζει την εσάρπα γύρω από τον λαιμό της Βασούλας

Ο υπουργός Δρ. Tazul Islam M.P βάζει την εσάρπα γύρω από τον λαιμό της Βασούλας.

 

Ο Σεβ. με τη Βασούλα στην τελετή βράβευσης

Ο Σεβασμιώτατος με τη Βασούλα στην τελετή βράβευσης

Τα πέντε Μετάλλια των Χρυσών Βραβείων Ειρήνης.

Τα πέντε Μετάλλια των Χρυσών Βραβείων Ειρήνης.

Βραβείο Ειρήνης 2019

Βραβείο Ειρήνης 2019

Η Βασούλα εκφωνεί την ομιλία της στην τελετή απονομής το 2019

Η Βασούλα στην ομιλία της στην τελετή απονομής των βραβείων 2019

Η Βασούλα εκφωνεί την ομιλία της στην τελετή απονομής των βραβείων 2019.

Στη συνέχεια, η Βασούλα κλήθηκε να πει λίγα λόγια. Ακολουθεί η ομιλία της Βασούλας:

”Θα ήθελα να μεταφέρω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους εσάς και ιδιαίτερα στον Σεβ. Suddhananda και την ομάδα του που με προσκάλεσαν εδώ μαζί με τους φίλους μου. Οι Σύλλογοι της Αληθινής εν Θεώ Ζωής και εγώ, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας σε αυτή την όμορφη συνάντηση.

Γνωρίζω τον Σεβ. Σουντχανάντα εδώ και πολλά χρόνια και πρέπει να πω ότι μας αφήνει πάντα την πιο εξαιρετική εντύπωση η ευγένειά του, η φιλοξενία του και τα καλά έργα που επιτελεί βοηθώντας τους νέους στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Είναι σαν ένας στοργικός πατέρας για όλα αυτά τα παιδιά. Αυτά τα καλά έργα θα μετρήσουν ιδιαίτερα τον Παντοδύναμο Θεό στον Ουρανό και θα ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα.

Κάθε δύο χρόνια, μαζί με τους φίλους μου οργανώνουμε προσκυνήματα για να συγκεντρώσουμε ανθρώπους, κληρικούς και λαϊκούς από όλο τον κόσμο. Προσκαλούμε ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες, είτε είναι χριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές, ινδουιστές, εβραίοι, και μοιραζόμαστε αυτό το προσκυνηματικό ταξίδι, ώστε να κατανοήσουμε, στη διάρκεια του, πως δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο: έχουμε τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες.

Στη διάρκεια της ζωής μας, που δεν είναι τόσο μεγάλη, πρέπει να εργαστούμε για τη συμφιλίωση, την ειρήνη και την ενότητα. Αν ο κόσμος εξακολούθήσει να κυβερνάται με τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα, οδηγείται στην καταστροφή. Μέσα από τα σημεία, μπορούμε να δούμε πώς η φύση αντιδράει και επαναστατεί εναντίον μας, και γίνεται πιο επιθετική. Βλέπουμε μεγαλύτερες καταστροφές, μεγαλύτερους σεισμούς, τυφώνες και τσουνάμι κ.λπ., μεγαλύτερες επιθέσεις από ανθρώπους.

Πρέπει να είμαστε το παράδειγμα για όλους, δείχνοντας στους άλλους ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και αρμονικά και πως μπορούν να συμφιλιωθούν μεταξύ τους. Πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε. Η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται τόσο συχνά: ”Ποιες είναι οι ενέργειες που καθιστούν δυνατή τη συμβίωση και την οικοδόμηση μιας πόλης ειρήνης υπό το βλέμμα του Δημιουργού;” Η απάντηση είναι η εξής:

Αν όλες οι θρησκείες του κόσμου μετανοούσαν και συμφιλιώνονταν, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες θα αναγνώριζαν ο ένας τον άλλον ως αδελφούς και αδελφές που κατάγονται από την ίδια Πηγή. Αν οι άνθρωποι δέχονταν την αλήθεια της θείας πραγματικότητας, θα κατέληγαν να αγαπήσουν τον Θεός και ο ένας τον άλλον. Αν οι άνθρωποι ανταποκρίνονταν στο αίτημα της προσευχής για ειρήνη, η κραυγή της προσευχής μας θα εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο. Αν δεχόμασταν ότι πρέπει να υπάρξει συμφιλίωση και ενότητα στην ποικιλομορφία μεταξύ όλων μας, θα υπήρχε ένα θριαμβευτικό επίτευγμα για την ειρήνη. Αν οι άνθρωποι λάμβαναν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις και τα σημεία από τον Ουρανό, που δείχνουν τι μπορεί να κάνει το κακό στην ανθρωπότητα, τότε αυτό το δηλητήριο που υπάρχει στις καρδιές των ανθρώπων θα έφευγε και οι άνθρωποι θα θεραπεύονταν. Αν οι άνθρωποι λάμβανε υπόψη το κάλεσμά μας για ειρήνη, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες θα είχαν ήδη γίνει άγιοι. Αν όλοι συμμερίζονταν τις προσπάθειές μας για ειρήνη και συμφιλίωση, η προσωπική ιστορία του καθενός, και κατά συνέπεια η ιστορία όλης της ανθρωπότητας, θα γινόταν ένα Άσμα Αγάπης.

Το ερώτημα τώρα είναι: μπορούμε πραγματικά να συμφιλιωθούμε μεταξύ μας;

Ναι! Ναι, μπορούμε να ενωθούμε, αρκεί να μάθουμε να αγαπάμε, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μας την θεϊκή μας καταγωγή και τις ηθικές αξίες μας. Πρέπει να θυμίσουμε στον εαυτό μας να γίνουμε η εικόνα του ζωντανού Θεού ή των Αγίων μας, οι οποίοι δεν έχουν κανένα ίχνος ακαθαρσίας, κανένα ίχνος προκατάληψης, κανένα ίχνος εκδικητικότητας, κανένα ίχνος μίσους.

Ελπίζω ειλικρινά ότι θα έρθει η ημέρα όπου, μέσα από τις προσπάθειες και τις θυσίες μας, θα φέρουμε την ειρήνη, την αρμονία και την ενότητα που τόσο πολύ επιθυμούμε όλοι μας, αλλά κυρίως πάνω απ’ όλα την επιθυμεί ο Παντοδύναμος Θεός.”

Η Βασούλα επέστρεψε στη θέση της και ο υπουργός, που καθόταν δίπλα της, την συνεχάρη για την ομιλία της. Ήταν ενθουσιασμένος με όσα είχε πει. Οι υπόλοιποι βραβευθέντες εκφώνησαν επίσης τις ομιλίες τους, με γνώμονα την αναγκαιότητα για ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μετά το τέλος του προγράμματος, η Βασούλα, η Θεοδώρα και η Χάιντι παρευρέθηκαν σε ένα ειδικό δείπνο στο ξενοδοχείο Dubani μαζί με τους άλλους καλεσμένους και τους αποδέκτες των βραβείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου χίλια άτομα παρευρέθηκαν σε αυτή την τελετή βράβευσης. Η εκδήλωση μεταδόθηκε επίσης από δύο εθνικά τηλεοπτικά κανάλια, το BTV και το ATN Bangla, και ένα ρεπορτάζ της εκδήλωσης δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα.

”Ευλόγησε τον Κύριο, ψυχή μου, και μην ξεχνάς καμιά απ’ τις καλοσύνες Του”.

”Επειδή είναι πιο καλή κι απ’ τη ζωή η Ευσπλαχνία Σου, τα χείλη μου θα Σ’ ανυμνούν”.

«Θα Σ’ εξυμνώ, Κύριε και Θεέ μου, μ’ όλη μου την καρδιά· κι αιώνια θα δοξάζω τ’ όνομά Σου.»

«Καθετί που ανασαίνει ας αινεί τον Κύριο! Αινείτε τον Κύριο! Αλληλούια!»

-Ψαλμοί 103:2, 63:3, 86:12, 150:6

Την επόμενη μέρα ο Σεβ. Suddhananda προσκάλεσε την Βασούλα και τη συνοδεία της να επισκεφθούν το Εθνικό Μουσείο στο Shahbag και στη συνέχεια να ξανασυναντηθούν στο μοναστήρι. Ωστόσο, καθώς ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για τις χώρες τους εκείνο το βράδυ, η Βασούλα τον ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση και τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα ταξίδευαν όλη τη νύχτα.

Ο Σεβασμιώτατος αποχαιρετά την Βασούλα καθώς φεύγει από το Μοναστήρι

Ο Σεβ. αποχαιρετά την Βασούλα ενώ φεύγει από το Μοναστήρι

Περιττό να πούμε ότι η επιστροφή τους στην Ελλάδα ήταν λίγο τραγική, καθώς λίγες ώρες πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο τους, έγινε αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της εταιρείας Biman Bangladesh Airlines, που αναχωρούσε από το αεροδρόμιο για το Ντουμπάι. Ένας εικοσιπεντάχρονος άνδρας προσπάθησε να εισβάλει στο πιλοτήριο κρατώντας ένα όπλο. Το αεροπλάνο πραγματοποιήσε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Shah Amanat στη Chittagong. Δόξα στον Θεό, και οι εκατόν σαράντα δύο επιβάτες της πτήσης εγκατέλειψαν το αεροπλάνο. Η αστυνομία και ο στρατός περικύκλωσαν το αεροσκάφος, κατάφεραν να συλλάβουν τον αεροπειρατή και δυστυχώς αναγκάστηκαν να τον σκοτώσουν, καθώς ήταν επιθετικός απέναντί τους. Ο γλυκός μας Κύριος ας ελεήσει την ψυχή του.

Κατά συνέπεια, το αεροπλάνο από τη Ντάκα προς τη Ντόχα είχε καθυστέρηση μιας ώρας, οπότε χάθηκε η πτήση ανταπόκρισης από τη Ντόχα προς την Αθήνα. Η επόμενη πτήση για την Αθήνα, η οποία απογειώθηκε αρκετά αργά το απόγευμα.

Τι μπορεί να πει κανείς; Το να εργάζεσαι ως απόστολος για τον Ιησού είναι τιμή, αλλά έχει και τις περιπέτειές του. Υπηρετώντας τον Κύριο με ταπεινότητα, οι δοκιμασίες και συχνά κάποιες παγίδες που στήνει ο πονηρός, δεν επηρέασε ποτέ την Βασούλα στην αποστολή της. Καθώς επίσης, και αυτούς που την συνοδεύουν στην αποστολή της. Κανείς δεν έχει ιδέα τι μποτεί να συμβεί σε μια αποστολή. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το Άγιο Πνεύμα έχει αποκαλύψει πλήρως ότι οι καρποί θα πολλαπλασιαστούν παρά τις δυσκολίες. Το να δίνεις μαρτυρία για τα καλά έργα σημαίνει να δίνεις μαρτυρία για την Αγάπη του Θεού και για το πλήρες έργο του Θεού. Το να παρέχεις βοήθεια στους αδύναμους και τους αναξιοπαθούντες και να τους στηρίζεις, μας θυμίζει τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο οποίος είπε: ”Είναι καλύτερο να δίνεις παρά να παίρνεις”.

Θεοδώρα